Prenumerera på nyhetsbrev

BOOSTHbg
english
omboosthbg ansokan2 kontakt2
transmedia2 filmer2 talanger2
press tipstrix
Om BoostHbg Skriv ut E-postadress


Om BoostHbg

BoostHbg är sedan 2009 Skånes arena för talangutveckling och innovation inom transmedia och film. Baserat på Dunkers Kulturhus och stöttat av Helsingborgs stad och Region Skåne har BoostHbg från starten varit ledande inom transmedia i Norden. Genom sitt unika sätt att arbeta har BoostHbg verkat för att både utveckla och höja kompetensen inom branschen samt stötta film- och transmedia-projekt genom ett stort antal labb, internationella samarbeten och stöd i form av stipendier, coacher, teknik och lokaler. BoostHbg driver Sveriges enda fond för transmedia. 

Med start i maj 2013 har Film i Skåne valt att flytta all sin talangutveckling av film till BoostHbg. Film i Skånes talangutvecklare Hanna Sohlberg sitter hos BoostHbg och all talangutveckling av filmare i Skåne sker nu från BoostHbg. Tillsammans med Film i Skåne, New Danish Screen och CPH:DOX är BoostHbg partner i SWIM - Scandinavian World of Innovative Media - ett nytt projekt för att stärka transmedia och filmbranschen i Öresundsregionen. I SWIM ingår utveckling av 10 projekt per år, en 2-dagars konferens, ett transmedia pitchforum samt en think tank för att utveckla och stärka transmediabranschen inom Öresundsregionen.

BoostHbg-supportade filmer har visats på stora och små filmfestivaler i 28 länder, några exempel är Göteborg International Filmfestival, Sundance Film Festival, filmfestivalerna i Cannes, Venedig och Berlin. När det gäller den flerfaldigt guldbaggebelönade och Sveriges bidrag till Oscarnomineringern ”Äta, sova, dö”, var BoostHbg först ut med att stötta projektet. Andra aktuella exempel är Simon Kloses ”The Pirate Bay – Away from Keyboard” och Jenifer Malmqvists kortfilm ”On Suffocation” – visad vid SundanceFilmfestival och som vann Skånes Pixel Talent Award 2013. Ninja Thyberg, förra årets vinnare av Pixel Talent Award, vars film Pleasure vann Canal+ priset under Kritikerveckan i Cannes och är uttagen till tävlan i Sundance.

Under 2013 deltog över 5 700 personer i workshops, program, labb och seminarier som antingen arrangerades av BoostHbg eller tillsammans med partners i branschen. I samarbetet med KulturKraft Syd har BoostHbg t.ex. kunnat erbjuda exklusiva workshops med internationella experter. BoostHbg har varit inbjuden till internationella festivaler och arrangemang över hela världen, från St Petersburg till Los Angeles.

e-max.it: your social media marketing partner
 
instagram-ikon Facebook vimeo twitter

Under produktion

Bieffekterna Andreas Climent & André Hedetoft
Robin Erica Elfström
Fötter Carin Bräck
Stövlarna Carin Bräck
Gabriel Klint Amanda Romare, Pernilla Romare, Adina Romare, Sabina Karlsson
Om en vänskap Torsten Gunnehill
hb15sigill EU Skåne
footer_img_1b kontakt Detta Grafikteamet